W związku z realizacją innowacji pedagogicznej ,,Kucharz- barista” w ramach projektu ,,Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego” nauczyciele przedmiotów zawodowych gastronomicznych odbyli kurs trenerski, którego celem było przygotowanie merytoryczne i praktyczne do wdrożenia programu innowacji w warunkach szkolnych, a dokładnie ugruntowanie wiedzy odnośnie rozumienia sztuki przyrządzania kawy, jak i zwiększenie świadomości w sposobach jej przygotowywania. Nauczyciele Zespołu Szkół im. B. Prusa szkolili się w Szkole Baristów Colours of Coffee w Warszawie pod czujnym okiem właściciela Pana Marcina Michalika - Mistrza Polski Latte Art oraz w placówce macierzystej, wykorzystując profesjonalny sprzęt zakupiony w ramach innowacji, m.in. ekspres kolbowy dwugrupowy, elektroniczny młynek do kawy, a także akcesoria do alternatywnego parzenia kawy: Chemex Coffee Maker, dripy ceramiczne, syphon do kawy, kettle, serwer, aeropress. Podczas szkolenia uczestnicy nabyli wiedzę odnośnie perfekcyjnego zaparzania kawy, spieniania mleka, alternatywnych sposobów parzenia kawy, czy prowadzenia miejsca gastronomicznego, w tym przypadku kawiarni. Nabyte podczas szkolenia umiejętności z całą pewnością sprawdzą się w pracy z uczniami. Anna Wójcik- kierownik szkolenia praktycznego
2021-06-08 13:53:25Zdjęcie 1 z 40
Zdjęcie 2 z 40
Zdjęcie 3 z 40
Zdjęcie 4 z 40
Zdjęcie 5 z 40
Zdjęcie 6 z 40
Zdjęcie 7 z 40
Zdjęcie 8 z 40
Zdjęcie 9 z 40
Zdjęcie 10 z 40
Zdjęcie 11 z 40
Zdjęcie 12 z 40
Zdjęcie 13 z 40
Zdjęcie 14 z 40
Zdjęcie 15 z 40
Zdjęcie 16 z 40
Zdjęcie 17 z 40
Zdjęcie 18 z 40
Zdjęcie 19 z 40
Zdjęcie 20 z 40
Zdjęcie 21 z 40
Zdjęcie 22 z 40
Zdjęcie 23 z 40
Zdjęcie 24 z 40
Zdjęcie 25 z 40
Zdjęcie 26 z 40
Zdjęcie 27 z 40
Zdjęcie 28 z 40
Zdjęcie 29 z 40
Zdjęcie 30 z 40
Zdjęcie 31 z 40
Zdjęcie 32 z 40
Zdjęcie 33 z 40
Zdjęcie 34 z 40
Zdjęcie 35 z 40
Zdjęcie 36 z 40
Zdjęcie 37 z 40
Zdjęcie 38 z 40
Zdjęcie 39 z 40
Zdjęcie 40 z 40