Zamknij
13:53, 08.06.2021

W związku z realizacją innowacji pedagogicznej ,,Kucharz- barista” w ramach projektu ,,Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego” nauczyciele przedmiotów zawodowych gastronomicznych odbyli kurs trenerski, którego celem było przygotowanie merytoryczne i praktyczne do wdrożenia programu innowacji w warunkach szkolnych, a dokładnie ugruntowanie wiedzy odnośnie rozumienia sztuki przyrządzania kawy, jak i zwiększenie świadomości w sposobach jej przygotowywania.

Nauczyciele Zespołu Szkół im. B. Prusa szkolili się w Szkole Baristów Colours of Coffee w Warszawie pod czujnym okiem właściciela Pana Marcina Michalika - Mistrza Polski Latte Art oraz w placówce macierzystej, wykorzystując profesjonalny sprzęt zakupiony w ramach innowacji, m.in. ekspres kolbowy dwugrupowy, elektroniczny młynek do kawy, a także akcesoria do alternatywnego parzenia kawy: Chemex Coffee Maker, dripy ceramiczne, syphon do kawy, kettle, serwer, aeropress. Podczas szkolenia uczestnicy nabyli wiedzę odnośnie perfekcyjnego zaparzania kawy, spieniania mleka, alternatywnych sposobów parzenia kawy, czy prowadzenia miejsca gastronomicznego, w tym przypadku kawiarni. Nabyte podczas szkolenia umiejętności z całą pewnością sprawdzą się w pracy z uczniami.

Anna Wójcik- kierownik szkolenia praktycznego

Jeżeli Twój wizerunek przypadkowo znalazł się na tych fotografiach, a nie wyraziłeś na to zgody, prosimy zgłoś to na adres: [email protected]
Zobacz więcej fotorelacji
Szkolny Dzień Edukacji Narodowej ZSZ Pułtusk
zobacz fotorelację
Powiatowy Dzień Edukacji w ZSZ Ruszkowskiego
zobacz fotorelację
Powiatowe Obchody Dnia Edukacji Narodowej
zobacz fotorelację
Pułtuska „Trójka” świętuje 80-lecie
zobacz fotorelację
Strażacka rywalizacja w Pułtusku
zobacz fotorelację
Młodzi Kurpie spotkali się w Wielgolesiu
zobacz fotorelację
Tradycyjny Dzień Seniora w ZSZ Ruszkowskiego
zobacz fotorelację
Pułtusk świętuje otwarcie PM nr 5!
zobacz fotorelację
Zespół Szkół im. Bolesława Prusa
zobacz fotorelację
Zespół Szkół Zawodowych im. Jana Ruszkowskiego
zobacz fotorelację

komentarze (0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz