Zamknij

Wielkie wykopy pod Ratuszem

11:39, 05.06.2020 | J.K

W projekcie adaptacji piwnic starego ratusza przewidziano: przebudowę i zmianę sposobu użytkowania pomieszczeń piwnicznych wraz z budową schodów zewnętrznych oraz przebudowę i zmianę sposobu użytkowania łącznika pomiędzy wieżą ratuszową a budynkiem ratusza z pomieszczenia informacji turystycznej na sezonową kawiarnię.

Inwestycja w zakresie przebudowy i zmiany sposobu użytkowania pomieszczeń piwnicznych wraz z budową schodów zewnętrznych została zaplanowana w ramach projektu pn.: „Wzrost potencjału turystycznego w Pułtusku poprzez ochronę obiektów zabytkowych” współfinansowanego z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego na lata 2014-2020 w ramach Osi Priorytetowej V „Gospodarka przyjazna środowisku” Działanie 5.3 Dziedzictwo kulturowe. Dofinansowanie w kwocie 492 000 złotych.

Inwestycja w zakresie przebudowy łącznika pomiędzy wieżą ratuszową a budynkiem ratusza na sezonową kawiarnię zostanie zrealizowana ze środków własnych Gminy Pułtusk.

(J.K)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA

komentarz (1)

WJWJ

0 0

Wow! Rewolucyjny pomysł, już nie mogę się doczekać aż będzie można się tam wybrać, takie miejsca maja duszę! 11:23, 13.06.2020

Odpowiedzi:0
Odpowiedz